Archiv recenzí
12.09.2008 - 12.07.2018


AdrialandAfroditaAlexAlexandriaAncoraAtlas AdriaAzur ReizenBeta tourBlue SkyBlue StyleBrennaCanaria travelČebusČedokČeské KormidloESO travelExim ToursFIRO-tourFischerGreece-toursChina ToursInexInviaJohohoJokratourKellnerKentluckyKM TravelKovotourLivingstoneMayer CrocusMedina ToursMetalNeckermann ČRNev DamaOrex TravelPantourRedok TravelSiam travelSolvexSunflower toursSunny DaysTopFlyTrip4youTrue TravelVíkendVítkovice ToursWisnar

Archiv recenzí cestovky Wisnar


Přidal/a Lenka Zháňalová dne 11.07.2018

Především by bylo, myslím si, opravdu vhodné, přejmenovat zájezd „Báječná Provence“ na „Azurové pobřeží“. Jak název, tak úvodní fotografie (tři) – levandulové pole, městečko nad levandulovým polem a slunečnice s levandulí ve vás vzbudí pocity, že se můžete těšit na procházky v kvetoucí a vonící levanduli, ovšem nenechte se zmást, nic takového vás nečeká. Všechny dny totiž probíhají na pobřeží, které není svými podmínkami pro růst levandule vhodné. Hodina na prohlídku celého města není také žádná výjimka, takže se stihnete proběhnout krásnými městečky (hlavně se nikde příliš nezdržovat). Můžete i nasávat atmosféru, jen klid a pohodu – jediný, kdo spěchal, byla naše skupina. Pokud bylo delší volno, bylo věnováno koupání. Bohužel tak velká změna v programu jako vyměnit dopoledne v moři za dopoledne v levanduli není možná. (Páni řidiči nebyli ani ochotní posunout o hodinku večerní odjezd na nocleh, takže chtít po nich dvě hodiny cesty opačným směrem bylo naprosto nereálné). A na ubytování nám málem vypadly oči z důlků, když jsme na dveřích našli vylepené ceny a zjistili, že snídaně, za kterou chtěla CK cca 250 Kč stojí reálně necelou stovku. Je pravda, že celý zájezd absolvujete v opravdu pohodlném autobusu, kde si můžete i dobít telefon, my měli báječnou průvodkyni a štěstí na skvělý kolektiv. Pokud ale chcete vidět levanduli i jinde, než na kruhovém objezdu, pak tento zájezd opravdu nedoporučuji.
Přidal/a Zuzka Kokrhelová dne 09.07.2018

Rozhodně nedoporučuji tento zájezd ani cestovní kancelář!!! Báječná Provence, dle názvu si člověk představí nádherné malebné vesničky, úzké uličky a všude přítomné levandulové pole. Když jsem se dívala na zájezdy cest. kanceláře Wisnar, tak ze všech 17 poznávacích zájezdů, jen tento jeden má úvodní fotku s levandulemi. Proto přece člověk chce do Provence - vidět levandulové pole!! Když si člověk rozklikne program vidí známé i neznámé místa, ale když je tam ta fotka s levandulemi, tak to tam určitě bude na každém kroku. Taktéž popis návštěvy městečka Grasse vám dává vědět, že tam si ty pole určitě prohlédnete: Grasse, choulícího se mezi kopci, které je obklopeno loukami posetými jasmíny, mimózami, růžemi i levandulemi. Bohužel nic takového jsme neviděli ani tam nikde k vidění není. Celý zájezd by se měl jmenovat Azurové pobřeží, jelikož stále jezdíte kolem moře, vidíte hory okolo a sem tam nějaký ten kostel či kapli. Největší zážitek v tomto čtyřdenním POZNÁVACÍM zájezdu má být asi každodenní koupání na různých místech azurového pobřeží. Pro lidi co chcou co nejvíce poznávat okolí a jedou sem jen na pár dní, opravdu úžasně strávený čas. Když jsme vznesli návrh změny programu, bylo nám řečeno, že levandule jsou dvě hodiny cesty od ubytování a měli jsme si koupit jiný zájezd. Divné když tento jediný zájezd má úvodní fotku s levandulemi!! Tempo celého zájezdu bylo buď vražedné nebo jsme měli dlouhý rozchod, většinou kvůli koupání. Kdo se nechtěl koupat a myslel si, že si zajde na památky, měl bohužel smůlu. Ve většině těchto přímořských letovisek opravdu je jen to koupání plus max jeden kostel, který máte projítý za 10 minut. Taktéž ubytování v hotelu na konci světa nestálo za moc, ale to nám zas tak nevadilo. Více nám vadilo, že nejpozději ve 20 hodin už jsme byli na ubytování, kde nebylo, co dělat. Nikde v okruhu pár kilometrů nebyl ani pořádný obchod, natož nějaká restaurace. Když se za nás paní průvodkyně přimlouvala, abychom zůstali ve městě déle a užili si večerní atmosféru u moře, bylo to zamítnuto řidiči, kteří chtěli být už ve 20 hodin v hotelu. Taky se mi nelíbí jak cestovní kancelář Wisnar tahá a okrádá lidi. Na všech zájezdech nabízí navíc snídaně za 790 korun, což je cca 10 euro za snídani. Ubytovací řetězec ale tyto snídaně nabízí za 3,50 eur, což je necelá sto koruna!! Tři snídaně by tedy měly stát 300 korun, né 800!! Taktéž ubytovací taxa která na místě stála necelé euro na den, stojí u cestovní kanceláře dalších 10 eur!! Jediné pozitivum na tomto zájezdu byl kvalitní autobus, příjemná průvodkyně a dobrý kolektiv zájezdu. Určitě již s touto cestovní kanceláří nikam nepojedu a nikomu ji opravdu doporučovat nebudu.
Přidal/a Hana Turková dne 04.10.2017

Po návratu ze zájezdu Řím,Neapol a Florencie mám velmi smíšené pocity autobus a řidiči bezvadní , ubytování v Říme v mobilheimech ucházející jen jsme tam spali, ale paní průvodkyně Janka neochotná a výklad o památkách minimální. Styl prohlídky, že obejde se skupinou památky něco poví a potom si kupte lístky a běžte si kam chcete je nehoráznost to může cestovka rovnou rozdat mapy a knižního průvodce možná se toho dozvíme více. Ve Florencii jsem jí požádala, aby mi poradila a pomohla koupit lístek do Paláce Pitti a její odpověď v paláci jsem nikdy nebyla je tam fronta a stát tam nebudu. Takže s CK Wisnar už nikdy
Přidal/a Jirka Mach dne 21.08.2017

Po návratu ze zájezdu Švýcarské a Francouzské Alpy (16.-20.8.2017) mohu hodnotit jen pozitvně. Ubytování - klasika (F1) s možností nákupu potravin v marketu, řidiči a paní průvodkyně Katka - na jedničku (ochotně nad rámec pomohla při organizaci individuálního programu), oceňuji možnosti volného času v jednotlivých destinacích a pestrou skladbu programu (hory, jezera, města,.....).
Přidal/a Josef Štrojsa dne 14.07.2017

Byl jsem s nimi na poznávacím zájezdu do Říma, Neapole a Pompejí. Výklad a výlety byli fajn. Jenže ubytování bylo hrozné. Měli jsme na bungalovu štěnice. Při reklamaci se nám dostalo výsměchu, že jsme si fotky štěnic snad někde stáhli a byli jsme obviněni, že se chceme obohatit na úkor cestovky. Přitom pan delegát pochytané štěnice i viděl, jen nám to nenapsal nikam na papír. Jsem zvědavý jestli se nakonec reklamace nějak vyřeší. Proto chci jen varovat, když se vyskytne nějaký problém, dávají od toho ruce pryč a obrací to proti Vám a jsou schopni Vás ještě neprávem očerňovat. Velmi neseriozní jednání pana ing Miroslava Wisnara
Přidal/a Leoš Šimek dne 23.04.2017

CK Wisnar pro nás nemá chybu!Zúčastnili jsme se zájezdu Řím -Vesuv- Pompeje- Neapol ve dnech 19.-23.4.2017 a vše proběhlo bez jakéhokoliv problému.Vše opravdu perfektně připravené a profesionálně zorganizované.Průvodce Petr i řidiči jsou profíci na nejvyšší úrovni.Všem i v CK velké díky.
Přidal/a Michal Machatý dne 18.07.2016

Bohužel i já se musím podělit o velmi negativní zkušenost s CK Wisnar. Zúčastnil jsem se v termínu 5. - 10.7. 2016 poznávacího zájezdu Báječná Provence. Po velmi vydařeném zájezdu s jinou cestovní kanceláří v minulém roce, byl letošní zájezd s CK Wisnar jedno velké zklamání. - zájezd bych spíše než "Báječná Provence" nazval "Koupání na francouzské riviéře" - slovní spojení "možnost koupání" beru tak, že je možnost vykoupat se v moři, ale ve skutečnosti zabíralo koupání 60 % času zájezdu. Průvodkyně nám skoro nic neukázala, dovedla nás na pláž a koupejte se, hlavně po mě nic nechtějte. Od poznávacího zájezdu očekávám, že něco uvidím, poznám, ne že se budu pořád koupat. Pokud bych se chtěl koupat, tak si zaplatím pobytový zájezd u moře!!! - nesmyslně dlouhé osobní volno (6,5 hodiny v Nice - na dotaz co máme tak dlouho v Nice dělat, když se nechceme koupat, průvodkyně odpověděla, že v Nice je co dělat, můžeme se třeba projet tramvají, což jsem považoval za špatný vtip) - proč lákají na levanduli, když jsme pak skoro žádnou neviděli? Teda pokud pominu záhon levandule na střeše ve městě St. Rafael a pár levandulí na kruhovém objezdu. V nabídce mají např. Grasse - známé centrum parfémářství, ležící mezi kopci Provensálských Alp, obklopeno loukami posetými levandulemi, mimózami a růžemi. Když jsme se průvodkyně zeptali, kdy uvidíme ty louky s levandulemi, tak nám řekla, že nikdy. Že se pojede po dálnici, a že levandulová pole jsou vzdálená 4 hodiny jízdy autobusem. Není to tak trochu klamavá reklama, když je u nabídky tohoto zájezdu obrázek s polem levandule??? - je opravdu neobvyklé, aby průvodkyně dovedla skupinu k branám historické části města a na dotaz jestli nás provede, případně okomentuje památky řekla, že se vrací do autobusu, že si to máme projít sami, že taková prohlídka se běžné nedělá - když jsme v osobním volnu chtěli navštívit nějaká zajímavá místa (např. v Nice - navštívit nedaleké Monaco), tak nám průvodkyně nebyla schopná poradit, prý je to moc složité na vysvětlování a nezvládli bychom to. Tomu říkám opravdu profesionální přístup. Možná by stálo zamyslet se nad kvalitou poskytovaných služeb, protože nespokojených klientů nás byla na zájezdu většina. A hlavně, Provence má každý spojený s levandulí. Takže by možná neškodilo místo koupání zařadit výlet k levandulovým polím, myslím, že by to všichni ocenili. S CK Wisnar už nikdy více.
Přidal/a Václav Koráb dne 17.07.2016

Před týdnem jsem se vrátil z poznávacího zájezdu pořádaného cestovní kanceláři Wisnar - Báječná Provence. Už název Provence je přehnaný, protože pod touto oblastí si téměř každý představí levandulová pole, na které lákali již při objednávce zájezdu. Jednak v podobě fotografií, které se objevují u daného zájezdu, jednak pak přímo v textu, kdy bylo vyloženě uvedeno, že město Grasse je obklopeno loukami posetými levandulemi, jasmíny, růžemi a mimózami. Jaké bylo překvapení, když nám bylo sděleno, že k žádným polím nepojedeme a že jsou vzdáleny 4 h jízdy. Zoufálá průvodkyně nejdříve odpovídala každému individuálně, poté již tlak nevydržela a sama účastníky nabádala, ať napíší do CK, že se to opakuje již několik let a ona s tím nic neudělá. Z mého pohledu se jedná o klamovou reklamu, cestuji pravidelně, ale nikdy jsem se nesetkal s tímto přístupem. Bohužel tento nedostatek nebyl jediný, poznámku možnost koupání si opravdu vykládám jako možnost, ne jako nutnost. Předpokládal jsem, že bude k dispozici poznávací program s průvodcem a kdo se nebude chtít účastnit, může se jít koupat. Tak to bohužel nebylo. Průvodkyně nám dávala nesmyslně dlouhé pauzy a předpokládala, že všichni se s radostí vrhnou do vln moře. Kdybych stál o tuto varianu, koupím si pobytový zájezd u moře, ne poznávací, který je odvozen od slova poznávat. Pláže byly navíc kamenité, bál jsem se,že si ještě něco vrazím do nohy, o botách do vody v instukcích ani zmínka. Nejhorší zážitek byla návštěva ostova sv. Markéty, kde jsem si připadal jak ve vězení, čekal jsem, že tam bude něco k vidění, ale bohužel opět jen pláže a koupání v kamenech. Člověk by se snad i raději vrátil do Canes, ale lístek na trajekt měla průvodkyně, tak nebyla možnost. Nechápu také, proč se v pokynech píše možnost návštěvy dalšího ostrova, který na obrázku vypadal zajímavěji, když se tam prý nejezdí. Tento argument jsme ale slýchali docela často, marně jsem čekal, že se dozvím něco o historii nebo památkách navštívených měst společně s průvodcem, jak se to běžně dělá. My jsme byli většinou jen dovedeni do města a zanechání osudu s odůvodněním, že takhle se to dělá a průvodkyně s námi nikam nepůjde. Opravdu jsem litoval starší spolucestující, kteří se nedomluvili cizím jazykem, divím se, že jsme se vrátili všichni. S touto CK již opravdu ne.
Přidal/a Radana Fialová dne 14.07.2016

zkušenost ze zájezdu Paříž-Londýn-Brusel ve dnech 23.3.-28.3.2016. Tato zkušenost byla velmi negativní. Průvodce svévolně zkrátil plánovaný zájezd, nebyl přístupný komunikaci o náhradním řešení (před zájezdem došlo totiž k útokům v Bruselu, tudíž bylo zcela zřejmé již den před nastoupením cesty, že Brusel nenavštívíme), průvodce nenavrhl žádné adekvátní řešení, na naše návrhy reagoval nejprve arogantně, pak už vůbec nekomunikoval. Nebyl přístupný diskuzi a na naši následnou stížnost po ukončení zájezdu a požadavek finanční kompenzace se obhajoval vyšší mocí. U solidní CK bych logicky očekávala hlavní iniciativu od průvodce a nabídku náhradní méně nebezpečné lokality (jediný návrh průvodce byl výsměchem - namísto Bruselu navštívit WATERLOO, což je předměstí Bruselu). Jiná varianta u něho nepřipadala v úvahu, přestože sami účastníci vznesli několik návrhů. Jednalo se o velmi neprofesionální přístup. S touto CK již nikdy více ! Radana Fialová
Přidal/a Zdeňka dne 11.01.2016

Zdravím,nemám dobrou zkušenost s touto cest.kanc.Zúčastnila jsem se zájezdu konec r.2015 do Francie-silvestr.pobyt. Po nočním přejezdu z ČR do Paříže a celodenním chození po Paříži nás majitel CK a průvodce v jedné osobě při rozdělování ubytování nechal dlouho čekat venku,vybíral peníze na "dýchavičné",které měly být v ceně zájezdu,nedokázal to vysvětlit,apod.Pro klienty,kteří byli v Paříži poprvé,dával rozchody až 11 hodin!Čtvr´t La Defense jsme jen projeli busem,no hrozné.Naprosto ho nezajímaly přání klientů,byl tam jen sám pro sebe.Naštěstí jsem byla v Paříži několikrát,ale tak špatnou organizaci jsem nezažila.Podruhé bych s nimi už nejela.Řidiči výborní!
Přidal/a Havelková Dáša dne 07.09.2015

To nejlepší z Norska - 4.8.-9.8. 2015. Zájezd byl velmi dobře připraven, ubytování příjemné, řidiči ochotní. Problém se vyskytl s průvodcem Adamem, který byl sice velmi dobře informován o dané zemi a poskytoval nám zajímavé informace, avšak při vstupech vybíral nadbytek financí, který nevracel. Při žádosti o navráceni peněz nás odkázal na CK Wisnar, která prý předem určuje ceny vstupů a on je tedy musí vybrat i v případě, že je cena vstupu nižší. Po příjezdu z dovolené jsem CK Wisnar kontaktovala s daným problémem. Odpovědí ovšem bylo pouze to, že CK nemá na ceny vstupů vliv, čímž se tedy stal výrok průvodce lživým. Jsem zklamaná postojem CK Wisnar k danému problému, jelikož dle mého názoru by je měl zajímat případ, kdy jejich průvodce vybírá nadbytek financí, odmítá je vrátit a navíc odkazuje na CK Wisnar, která má údajně výši vybraných peněz předem určovat.
Přidal/a Zdeňka dne 17.07.2015

Chci se podělit o špatnou zkušenost s ck Wisnar.Byl to poznávací zájezd do Provence.Myslím,že každý si hned představí levanduli.No,jaké bylo naše zklamání,když jsme se žádné levandule nedočkali.V nabídce ck Wisnar totiž bylo napsáno,že pojedeme do města Grasse, které leží mezi Provensálskými kopci,obklopeno loukami posetými levandulemi,jasmíny,mimózami a růžemi.Bohužel jeli jsme po dálnici,takže z toho co slibují, jsme nic neviděli.Když jsme se zeptali průvodkyně Katky,kdy uvidíme levanduli,tak nás odbyla,že tady není,jen v parku ve městě./To jí mám sama víc na své zahrádce/.Když se na to samé ptala další klientka byla už průvodkyně nervózní a třetí klience jen odsekla,že žádná levandule nebude a už se o tom nehodlá bavit a končím debatu-řekla.Je mi smutno,že se někteří lidé,takto chovají.S WISNAREN už NIKDY více nepojedu.
Přidal/a Silva V. dne 15.06.2015

Já jen chválím. Jela jsem na poznávací zájezd Florencie - Toskánko 10 - 14.6. 2015. Jsem naprosto unešená. Skvělá organizace, parádní komunikace a jako bonus naprosto úžasná parta lidí. A úplnou náhodou jsem na konci zájezdu zjistlila, že pruvodce nám dělal pan Wisnar. Příště jen s CK Wisnar, nejlepe jako pruvodce pan Petr W. Vřele doporučuji
Přidal/a Matějkovi dne 27.07.2014

Dnes jsme dorazili ze zájezdu CK Wisnar."Perly azurového pobřeží"a můžem doporučit.Byli jsme nadšený a maximálně spokojený s celou organizací zájezdu od začátku až dokonce.Průvodce se nám věnoval byl ochotný,nebyl vůbec žádný problém.Ubytování v F1 splňoval naše požadavky.Díky celému týmu včetně řidičů máme krásné vzpomínky.Pokud bude možnost rádi budem opět klienty Ck Wisnar.
Přidal/a Bára dne 21.07.2014

S CK Wisnar zatím jen pěkné zážitky. Absolvovala jsem s kamarádkou poznávací zájezd Paříž od A do Z s návštěvou Versailles a byly jsme obě nadšené, jak bylo vše do puntíku naplánované a vše šlapalo jako hodinky. Ačkoliv jsme se bály, že nestihneme si pořádně prohlédnout Eiffelovu věž a Versailles, ale všude nám čas ještě bez problému zbýval. Osobního volna byl dostatek. Moc jsme byly spokojené s naším panem průvodcem, který nás neustále překvapoval svými nevyčerpatelnými znalostmi ať bylo 6 ráno nebo 9 večer. Na jakékoliv dotazy odpovídal ochotně. Trpělivě vše důležité několikrát opakoval. Kromě faktů nás bavil i zajímavostmi, u kterých se celý autobus smál z plných plic. Kromě programu, kdo chtěl mohl stihnout i něco navíc. Řidiči autobusu byly také moc ochotní a jeli bezpečně. Jen pokoje v F1 byly pro 3 osoby malé, že se tam nedalo hýbat, ale na přespání to bohatě stačilo. Vybavení bylo nové a moderní, na pokoji vlastní umyvadlo. Snídaně slabší než bylo očekávání, kromě bagety s máslem samé sladké věci, ale hlady nikdo netrpěl. Jsme velmi spokojeni. Můžu s klidem Paříž všem doporučit!!!! Moc se nám to líbilo.
Přidal/a Eva H dne 14.09.2013

Letos jsme s CK navštívili v květnu Paříž. Průvodce Ondra byl naprosto na 1*. Měl opravdu veliké znalosti, byl usměvavý a ochotný, všechno fungovalo a když byla nějaká nejasnost, tak to v klidu vyřešil. Měl nás na starosti 70. Páni řidiči z Minitranzu Olomouc byli taky fajn a i když jsme měli na zpáteční cestě technickou závadu na kole, dělali všechno pro klid a pohodu cestujících. Klidně bychom jeli zase!!!
Přidal/a Lenka dne 05.08.2013

Zájezd do Skotska, úžasný zážitek, výborní řidiči i paní průvodkyně, starší dáma, povoláním učitelka. Ve velmi nabytém programu jsme stihli vše co bylo v plánu i něco navíc. Ubytování F1 s čímž jsme počítali, komu to nevyhovuje musí si koupit zájezd luxusní, F1 je totiž opravdu jen na přespání. S námi cestovalo několik dalších lidí, kteří s CK absolvovali zájezdy i do jiných destinací a jsou spokojeni. Za nás tedy doporučujeme.
Přidal/a Lena dne 31.07.2013

Bohužel musím přidat také velmi negativní zkušenost s CK WISNAR. Absolvovala jsem s touto CK zájezd po severských metropolích, který jsem koupila mamince k 60tinám, neb to byl vždy její sen navštívit Norsko a Švédsko. Recenzi přidávám se zpožděním, na zájezdě jsme byli již v červenci 2011 (v Oslu jsme pobývali zrovna v den inkriminovaného bombového útoku p. Brejvika, osobně jsem procházela zrovna o ulici níže, naštěstí nikdo ze spolucestujících nebyl v době výbuchu v bezprostředním nebezpečí). Na tyto stránky jsem narazila až nyní, kdy v průběhu dalších let se člověk přece jen více zajímá a pročítá zkušenosti jiných, aby se případně vyvaroval nemilému překvapení. Protože zkušenost s CK WISNAR mě stále nenechává při té vzpomínce chladnou, nedalo mi, abych nevarovala další potencionální klienty. Zejména klienty, kteří očekávají od poznávacího zájezdu, že se skutečně něco dozvědí, a dále klienty, kteří by snad zájezd chtěli obstarat svým rodičům či prarodičům - nedoporučuji. Dřív, přiznám se, jsem nikdy neřešila, kam jedu, resp. s jakou CK. Nyní bedlivě studuju nejen konkrétní destinaci, hotel, služby, ale i CK. Zejména po tristní zkušenosti s CK WISNAR, která nebyla ochotna řešit ani mou stížnost na průvodce s reakcí, že si na něj nikdy nikdo nestěžuje, ale naopak ho vždy jen chválí, že jsem jediná a kdesi cosi.... si dávám bedlivě pozor, s kým cestuju. Nejsem kverulant, tak jsem to pak nechala být, ale dodnes lituju, že jsem tu záležitost nedotáhla do konce a nepodala stížnost na sdružení obrany spotřebitelů případně striktně netrvala na snížení ceny zájezdu, neb CK deklarovala některé prohlídky (např. zámek v Kodani), avšak ty nebyly naplněny - většinu míst jsme pouze projeli autobusem s konstatováním, támhle vidíte to či ono. Celkové zajištění služeb, ubytování, stravování, bylo příšerné. Dodnes mám z toho hořkou pachuť a opravdu provinilý pocit, že jsem rodičům zprostředkovala tak úděsný zájezd. Oni nemají to srovnání, nikdy pořádně nidke nebyli, tak byli spokojení (jsou prostě skromní a nestěžují si), ale upřímně řečeno, spát v něčem podobném koňské stáji, kde o hygieně slyšeli snad jen ve výkladovém slovníku, mizerný průvodce, kterému bylo vše jedno, dosti nevhodné chování řidičů autobusu, se kterými jel navíc další člověk, o kterém dost pochybuju, že byl součástí servisního týmu...celkově na mě zájezd působil neprofesionálním, ošizeným a naprosto nedostatečným dojmem. Ve srovnání s jinými CK a hlavně cenami, které nabízely, se tento zájezd lišil v tom, že byl kratší, dražší, byť nezahrnoval norské fjordy, a poněkud rozpačitý. V jednu chvíli se člověk cítil opravdu ztracený v cizím městě, neboť nějaké provádění ze strany průvodce nehrozilo. Informace, kam zajít, tipy, kde co sehnat, kde nakoupit (velký problém ve Stockholmu je např. sehnat klasickou samoobsluhu s potravinami či pekárnu) si člověk musel nějak zjisti sám nebo holt bloudit. Kdo neměl vlastní mapu a knižního průvodce, byl skutečně ztracen. Pak jsem to i stopovala, jak dlouho se nám za ten den průvodce věnoval, a vycházelo to na 30 minut nějakého prohlížení památek, poté nás vždy opustil a dělejte si co chcete. Když byla možnost prohlídky nějakého muzea apod., vždy zůstal sedět v buse a sledoval tam videofilmy nebo klábosil s řidiči autobusu. Říkala jsem si, že má asi něco jiného na práci, chce si město užít po svém, což je sice neprofesionální, ale dá se to pochopit, ale když jsem zjistila, že jen tak zevluje a trčí 8 hodin v buse namísto, aby s námi prošel aspoň centrum jednotlivých metropolí, nebo nám vysvětlil cestu, kudy kam se dostat, vjel do mě fakt vztek - horšího burana a kulturního barbara jsem jako průvodce v životě nezažila, a to mám zkušenost s iks poznávacími zájezdy po stěžejních místech celé Evropy. Za zmínku stojí i jeho neohleduplnost ke starším lidem, kterých nebylo málo a kteří nebyli schopni držet jeho nasazené vražedné tempo - vždy s námi pouze prolítl nějakou hlavní proudovou ulici, takže člověk neměl šanci ani postřehnout kudy jde, natož si něco vyfotit. Když se někdo ztratil, neměl ani předstíranou snahu nějak situaci řešit, zavolat na policii, zastupitelský úřad apod. Vyděšená rodina se mohla zbláznit...bohužel se taková situace skutečně stala - přes 4 hodiny byl pohřešovaný jeden cestující, řešilo se to i s místní policií...jediná jeho starost byla, aby neodjel trajekt, takže honem honem, musí se jet, holt tam ten nebohý ztracenec musí zůstat, ať si to dotyční vyřeší sami, odkázal na spoje Student agency a tím to haslo - je to ostatně blbost toho ztracence, všem přece řekl, kdy a kde se mají vrátit. O informacích k vstupnému a možnosti výhodných slev, když se bude chodit ve skupině, asi ani nevěděl. Bohužel touto rozháraností nebylo ani možné se třeba s ostatními spolucestujícími domluvit, že by se šlo např. do ponorky hromadně apod. Ale abych nebohému průvodci nekřivdila... jednou (na poloostrově Bygdoy) na výslovný dotaz, kde že je ta super restaurace, o které v autobuse mluvil (výklady o místních zvycích, historii apod. nám podával zásadně jen za jízdy v autobuse do mikrofonu), když lilo a všichni jsme byli hladoví a prokřehlí, nás poslal kamsi za roh, kde však dávno nebylo nic, vše zavřeno, člověk si připadal jak v městě duchů. Očividně neměl aktuální informace, ale to by mu projednou člověk i odpustil, jenže když takové fatální nedostatky vykazoval neustále, o předávání nějakých vědomostí ani nemluvě - to nám vždy přečetl z papíru, co měl pravděpodobně staženo z wikipedie... Nevím, možná jsem příliš náročná, ale od poznávacích zájezdů očekávám nějaké nové poznatky, získání poznání - u pobytových zájezdů je mi v podstatě fuk, když je delegán méně schopný v historii či místním folkloru. Smyslem pobytových zájezdů (alespoň podle mě) není nějaká vzdělávací osvěta, narozdíl od zájezdů poznávacích. Za sebe prostě vím, že s WISNAREM NIKDY VÍCE. Samozřejmě nevylučuji, že někdo jiný může mít s touto CK jinou (pozitivní) zkušenost, to ovšem za předpokladu, že se bude pravděpodobně jednat o jiný zájezd (jinou destinaci) a především s jiným průvodcem. PS: paradoxně jsme při prohlídce muzea mořeplavců narazili na jinou cestovku - VSACAN - s níž cestovali naši známí z Moravy (svět je malý) - a musím říct, že to bylo naprosto neporovnatelné. Průvodce jim dělal jeden starší pán (tipuji důchodový věk minimálně), který však svou energičností předčil kdejakého třicátníka. Do všech míst, muzeí se všemi chodil, zajišťoval hromadné slevy vstupného a podával opravdu zasvěcený výklad. Když nás viděl tak bezprizorní a opuštěné, vůbec mu nevadilo, když jsme se na tu chvíli připojili k jeho skupině. Tomu říkám přístup!
Přidal/a Aneta dne 22.07.2013

Jen dobré zkušenosti :-) .17.7.-21.7.2013 jsme byli s CK Wisnar v Beneluxu, vše proběhlo podle plánu, průvodce ochotný, o Beneluxu toho věděl spoustu, jeli jsme klimatizovaným moderním busem, takže cesta byla v pohodě. :-)
Přidal/a Vlasta dne 21.05.2013

Jednou a naposled. Dvakrát nevstoupíš, do téže řeky.
Přidal/a Michaela Lapešová dne 07.09.2011

Bohužel se musím podělit o negativní zkušenost s cestovní kanceláří Wisnar. Jela jsem s nimi letos na poznávací zájezd Severské metropole. Již v nabídce se objevilo několik nepřesných informacích (což jsem bohužel zjistila až během zájezdu) a nesprávné informace pak byly podány i v zaslaných pokynech. Týkalo se to především možnosti návštěv jednotlivých památek (na některé nebyl čas, některé nebyly ukázány), ale také změn časového rozvrhu (bezdůvodné změny až o půl dny). Co se týče pana průvodce, tak ten sice měl velké historické znalosti, ale ty nemohly nahradit jeho špatnou komunikaci se skupinou a jeho neskrývanou neochotu. Toto celé pak v posledním dni vyvrcholilo tím, že s námi nekomunikoval vůbec. Takže bohužel po několika velmi vydařených zájezdech s jinými cestovkami v minulých letech, letošní dovolená byla velkým zklamáním.
Poslední příspěvky diskuze
Blue Style 30.11.2022 20:26 od Urbanová
Blue Style 22.11.2022 13:50 od Marie Sobková
Exim Tours 04.11.2022 08:30 od Gabriela
Exim Tours 30.10.2022 12:25 od Martina
Exim Tours 26.10.2022 20:53 od Monika
Poslední recenze
Orex Travel
Čedok
Exim Tours
České Kormidlo
Čedok
Chrámíme práva zaměstanců | www.zapracipenize.cz