Recenze cestovní kanceláře

České Kormidlo

Průměrné hodnocení

Sdílet

Zobrazit diskuzi

Upozornění: Příspěvky uveřejněné v recenzích vyjadřují názory zákazníků cestovních kanceláří a agentur, nikoliv redakce serveru RecenzeCestovek.cz, která za jejich obsah nenese zodpovědnost.

Dana Kisselová | 06.05.2024 21:49
Za nás ????????????????????

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Adeline | 24.04.2024 10:40
Byli jsme s Českým kormidlem na víkend v Paříži. Paní průvodkyně měla geniální přehled o tom, kam se kdy vydat, abychom se vyhnuli frontám. Jinak trochu tryskomyš, pořád se nám ztrácela, moc jí nezajímalo, že na jednu zelenou 80 lidí nepřejde. Ale byla milá a ochotná, když jsme se od skupiny odpojovali, dávala nam užitečné rady. Ubytovaní za mě super, někomu možná vadila blízkost letiště v Orly, ale já byla tak utahaná, že by mi nevadilo ani kdyby mi ten boeing přistával pod oknem. Jediná absolutní tragédie je autobus Neoplan, konstruovaný zřejmě pro Japonce trpící nanismem, normální člověk se tam prostě neposkládá, natož aby se vyspal...

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Vendula | 09.04.2024 13:10
Silně nedoporučuji!!! Je to podruhé, co mi 14 dní před plánovaným výletem zájezd zrušili. I přesto že jsem se předem telefonicky ujišťovala jestli se pojede a bylo mi řečeno že ano. Takže pokud chcete zklamat děti a vyplácat si zbytečně dovolenou obraťte se na tuhle firmu.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Irena | 07.04.2024 13:17
Byli jsme s touto cestovní kanceláří na jednodenním zájezdu do Osvětimi a něco tak hrozného jsme nečekali. Doprava trvala více jak 7 hodin s jednou 15 minutovou přestávkou. Kdy si člověk sotva skočil na WC. Řidič slíbil že další zastávka bude 45 minut, tak jsme si říkali, že si koupíme něco k jídlu a pití. To nám ovšem neřekl že ta zastávka bude až v Osvětimi a to pouze v případě že se to stihne, takže jsme po příjezdu chvátali na prohlídku s průvodkyní, které bylo rozumět tak 30 procent. Poté urychlený přesun autobusem do Březinky, jinak by nám zkrátili prohlídku. Takže jsme na prohlídku už ani nešli, radši jsme se najedli a šli v klidu na WC. V autobuse nesnesitelné vedro. Cesta zpět také 7 hodin. S jednou zastávkou u mekáče, to jsme si stihli pouze objednat a už na nás řidič nervózně čekal kde jsme. A jedna zastávka 10 minut. S touto cestovkou již nikdy více.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Lyžařka | 13.02.2024 20:37
Hotel Europa Molveno už nikdy více. Čekání na večeři 1.5 hodiny, obsluha nestíhala, jídlo podprůměrné

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Kaatja | 03.01.2024 07:56
Silvestrovský zájezd Verona/Benátky 2023 velká spokojenost, dostatek zastávek během cesty, milá průvodkyně, mnoho zajímavých informací.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Hana Fritsche | 07.12.2023 12:20
Cesta do Krakova. Paní průvodkyně byla úžasná. Udělala nám svým obsáhlým výkladem nejenom o tomto městě,dnem zážitkovým. Ale zážitkovou cestu autobusem nám udělal i pan řidič, kdy jsem po šestém upozornění usoudila,že opěrky raději opravdu vrátím do polohy sed,loketní opěrku taktéž dám do původní polohy a i ty odpadky vyhodím venku na benzínové pumpě jak nám bylo doporučeno.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Kováčikova | 26.11.2023 22:39
Tuhle cestovku rozhodně nedoporučuji..Zájezd do Rakouska na čerty absolutní katastrofa.. příjezd zbytečně brzy ,vše uzavřeno a závěrem jsme díky paní delegace přišli i o průvod Krampusu. Takže 13 hodinová cesta s 15 minutovým průvodem Mikuláše a třech čertů se fakt vydařila. Na závěr nepříjemný řidič a neochota delegátky . Takže za mě rozhodně nedoporučuji.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Alena N. | 23.10.2023 08:14
Jedním slovem: KATASTROFA!!! Od 12.10.-16.10.2023 jsme s touto ,,CK,, jeli do Itálie do Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie. Klimatizace fičela celou cestu tam i zpět. Žádala jsem o nápravu 7x za cestu a nic. Řidič Jaromír je arogantní, nesympatický, nemá daleko ke zvýšení hlasu a pan Karel, ten jen slibuje. .Psala jsem stížnost paní jednatelce ale bohužel bez odpovědi. takovým způsobem, že jsem ulehla se 40 teplotami, bolesti kloubů, bolestí v krku, angínou a na antibiotikách a nemyslím si, že jsem jediná. S TOUTO CK NIKDY A NIKAM, ANI ZADARMO !!!!!!!! Samozřejmě to mou recenzí nekončí a budu to řešit dál. Pokud nemá paní jednatelka tolik slušnosti a zodpovědnosti to řešit, bude to řešit Asociace Cestovních kanceláří ČR. STYĎTE SE!!!!!

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Jan Novák | 14.10.2023 18:06
Dvoudenní výlet do Benátek a Verony autobusem. Nejvíce špatný zážitek z autobusu, kde jsme trávili dost času. Arogantní řidič zahájil slovy, že na WC v autobuse jen na malou a "pánové, v sedě. Ale on to stejně vždycky někdo pochčije a posere". Cestou zpět zastávka v depu, kde vyčerpávali WC-opravdu toto musí klient absolvovat? Hotel nepěkný, ale na jednu noc to bylo jedno. Průvodce se snažil. S nimi už ne.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
MarieL | 28.08.2023 17:50
Byli jsme týden v Bulharsku, v Primorsku, v hotelu Queen Nelly s CK České Kormidlo. Byli jsme moc spokojeni, dovolenou jsme si užili. Ubytování nám vyhovovalo, hotel se nám líbil. Jídlo nám chutnalo. Výběr nám vyhovoval. Delegátka paní Živka byla milá, vstřícná. Personál hotelu se k nám choval vstřícně,mile.Děkujeme za krásnou dovolenou. Co bylo nabízeno, bylo poskytnuto.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
bodlák | 23.08.2023 22:36
Vážení cestovatelé, Pokud chcete odcestovat na dovolenou, tak to rozhodně nedělejte s cestovní kanceláří České Kormidlo. Velice neprofesionální přístup, arogantní jednání, výsměch. Tato cestovní kancelář nezaznamenala, že je rok 2023, je minimálně o 10 let pozadu. Divím se, že tato cestovka ještě funguje. Fakt hrůza. Neuvěřitelné!!!! Kdyby to šlo dát do mínusu, tak jsem u - 5. fuj

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
vesely miloslav | 12.08.2023 12:09
bulharsko slunečné pobřeži hotel Condor 4* 1/ hotel rozhodne není 4*, to je výmysl bulharů, maximálně 3* 2/ v popisu cestovka píše m. j...cituji ..jsou nekuřácké pokoje...konec citace, ale úmyslně zatajila, že se kouří na balkoně, to mě potvrdila delegátka a také se kouří na zahrádce jídelny, přitom hotel píše, že je nekuřácký, zahrádka je neveřejná!!! otřesná arogance cestovky vůči nekuřákům, kouření mě potvrdila i jiná cestovka!!!! 3/ pokoje neútulné, primitivní, spí se na pérových matracích, na kterých jsem spal naposledy před 30 roky, celý týden bolela záda!!! 4/ strava špatná, malý výběr jídla S cestovkou České kormidlo již nikdy nepojedu, jen lžou, zajímají je jen naše peníze, ne spokojenost

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Patrik | 08.08.2023 13:33
Absolutní selhání cestovky, zatajování zkrachovalého hotelu do posledního dne, kdy jsme byli na cestě, ačkoliv to cestovka věděla minimálně 14 dní před. Náhrada za absolutně neodpovídající hotel původního. Delegátka sama nevěděla co nám hotel nabízí. Náhradní hotel bez bazénu ( náhrada u jiného hotelu bez možnosti baru s all inclusive), dále od pláže, bez původních animačních programů, bar u recepce spíše jen na okrasu pro změnu téměř bez obsluhy. Finanční ani jiná náhrada žádná za horší služby.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
David | 03.08.2023 06:02
Řidiči autobusu velmi hodní , jinak doprava zařízená katastrofa. A co se týče paní delegátky za celý pobyt jsme ji neviděli . Co se tyče informací v hotelu na chodbě jen pro Poláky , a Němce a Češi vy si zjistěte vše sami…. V den odjezdu jsme opustili hotel v pul10h a odjezd byl ve 22:45 a ani jsme si neměli pomalu kam dojít na záchod ten poslední den . TAK ŽE ČESKÉ KORMIDLO UŽ NIKDY VÍC !!!

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Václav | 20.07.2023 16:10
Letěli jsme 3 dospělí a 4 leté dítě. Bulharsko. Za mě bylo vše v pořádku, žádný problém, všechno podle domluvy...

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Zuzana | 12.06.2023 15:23
Ještě jsme ani neodjeli a už jsem naštvaná. Objednali jsme zájezd o c.k České kormidlo na týden...týden před odletem mi přišly letenky. Nestačila jsem se divit.. v den kdy nám dovolená trvá už budeme v 6:10 ráno na letišti v Praze... Volala jsem do c.k, že nebyl dodržen ani počet nocí co jsou zaplacené a ve 3 ráno mě někdo bude tahat s malým dítětem z postele. Bylo mi řečeno, že ve smlouvě je věta že brzký odlet, nebo pozdní přílet není důvod ke kompenzaci.....z toho usuzuji ,že tato cestovní kancelář záměrně krátí dobu dovolené a to o jeden den a část noci a pro jistotu si to pojistí ve smlouvě... Navíc hotel je označen jako all inkluzive, ale spíše odpovídá plné penzi....Jen mohu doufat, že dovolená bude jinak v pořádku...

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Petra Dvořáková | 06.06.2023 18:21
CK České kormidlo nám zajišťovala týdenní pobyt žáků 1. stupně ZŠ v hotelu Corona (Milano Marittima). Prostředí odpovídalo uveřejněným fotografiím. Moře blízko, pláž s lehátky v ceně. Bohužel již při cestě tam nastaly problémy. Jeli jsme linkovým autobusem, který nabíral i další cestující. Někteří z nich, jejichž místa byla mezi dětmi, si pak stěžovali na hluk. Obdobná situace nastala i při cestě domů. Proto doporučujeme zajistit si vlastní dopravu. V samotném hotelu máme výtku k úklidu pokojů, který trval celý den, a to ještě nebyla sezóna. Velmi nespokojeni jsme ale byli se stravou. Malý výběr opakovaných těstovinových jídel, dlouhé čekání na doplnění nabídky na rautovém stole, jídlo pak studené, chybějící talíře a příbory. Po stížnosti přes CK se objevil manažer hotelu a situace se na pouhý jeden den mírně zlepšila.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Jarmila Kutinová | 05.06.2023 12:09
Poznávací zájezd od 2.6. Do 5.6. 2023, Švýcarsko a panoramaticky vlak Bernina expres, byl naprosto úžasný. Tento zájezd byl umocnen vynikajicim delegátem panem Žákem a skvělými řidiči. Takovou úroveň zajezdu jsem snad ještě nepoznala. Jsme vděčné vasi ck za tento velkolepý zazitek. Ještě jednou děkujeme a pan Žák byl jednička. ????????????

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Václav Šenkeřík | 28.02.2023 22:27
Byl jsem s kormidlem a bylo to tak nějak průměrné až lehce nadprůměrné. děkuji

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Petra Linhartová | 25.11.2022 22:09
Dne 18.11.22 Benátky-Verona Již při odj.z Brno nám deleg.p .Kučerová(Pamela) sdělila, že nesmíme používat po dobu cesty WC v autobuse důvod nadměr.zápac Při hyg.zastávce , kdy jsem požádala řidiče p.Soluckého, zda by mi otevřel zavaz.prostor se na mne obořil se slovy ,,zese někdo otravuje!” Do zavaz.prost. jsem musela,, vlézt” sama. Jsem invalid. a byl to pro mne velký problém najít a dopravit kufr bez SOS . Arog chování, a neochota mne velmi nepříjemně zaskočila. Nikdy jsem se s takovým chováním u jiných CK nesetkala. O den později vyhodil ženu v cízí zemi (spolucest ) z autobusu, která nechtěla jít nakupovat (nákup nebyl povinný) do obc. centra. Při zpáteční cestě WC zcela zamčeno. Podotýkám, že v autobuse byli senioři i děti. Za takového chování uvedených zaměstnanců Českého Kormidla, jako je p. Solucký a p Kučerová by měla být sjednaná náprava a následné vyvození důsledků.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Jana S. | 24.11.2022 06:31
Právě jsme přijeli z dovolené Benátky, Verona... posádka (řidiči a delegátka) katastrofa! Arogantní chování, neochota, vyhozená spolucestující z autobusu, která nechtěla jít nakupovat do obchodního centra... a o drzém chování ke starším spolucestujícím a zamklém záchodě v autobusu ani nemluvě! Jen tak dál Autokare a České kormidlo!!!! Gratuluji k zaměstnancům Solucký, Suchánek, Kučerová - říkající si Pamela !!! Katastrofa!!! Asi si neuvědomujete, kdo si ty zájezdy platí !

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Pavel N | 17.08.2022 03:00
České kormidlo je katastrofální cestovka. Jedna zkušenost stačila, nikdy víc.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Aleš V. | 12.08.2022 15:31
Špinavý pokoj, jídlo bez možnosti deklarovaného výběru, neschopná delegátka, průběh reklamace u CK je parodie. s Českým Kormidlem už nikdy !!! *doprava byla vlastním vozem, 2* za způsob a cenu parkování.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Lucie.K | 03.08.2022 13:07
S touto cestovkou už nikdy.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Michaela Mia | 03.08.2022 09:11
Chování řidiče absolutně hrozné. Autobus fajn,ale to chování. Aby na mě arogantní řidič ječel,to opravdu už nikdy.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Radek Hlahůlek | 09.07.2022 12:02
Na CK České kormidlo nic nekupujte. Garantují nejnižší ceny. Po zaplacení celé částky budou po vás chtít palivový příplatek 1000 kč/ osoba. Není to palivový příplatek,ale navýšení ceny zájezdu.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Michal Jurníček | 29.05.2022 09:38
Dne 28.5.2022 jsem byl s rodinou v Budapešti - Tropicariu a zoo.Organizace cestovky je příšerná,delegátka "zvláštní",moderní autobus už není dlouho moderní!!! Pokud si chcete nějaký zájezd opravdu užít,tak vybírejte cestovku opravdu pečlivě. Já teď už vím,s kterou ck nepojedu

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Lubomir Bulir | 05.08.2020 20:00
S CK ceske kormidlo lidi prosím nikdy nikam.. absolutně příšerne chovani a jednání jak při sjednání zajezdu tak zejména!!!!!!! při komunikaci v hotelu, kde jsme potřebovali od ck zajistit jiny pokoj ktery nebyl dle smlouvy a dale prodloužit pobyt.. neochota jak od ck tak od delegatky na miste která se tam vlastně ani nezdrzovala..kdyz jsem si vse vykomunikoval na miste tak mi od ck bylo řečeno.. co po nich vlastne chci kdyz jsem si to zajistil sám..a pozor, morska strana pokoje neznamená vyhled na more.. to jen pro informaci.. takze s touto ck NIKDY!!!!!

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Dagmar F. | 20.08.2019 18:05
Dobrý den,na začátku srpna 2019 jsme měli zakoupenou dovolenou do Chorvatska, letoviska Drvenik, hotel Primus Kraljevic. V katalogu byl uveden hotelový bazén, stoly na tenis a u večeře výběr ze 3 jídel. Bazén sice v hotelu byl,ale vypuštěný, stoky složené, jídla pouze dvě. Delegát (kterého jsme mimochodem viděli za celou dobu pouze cca 10 minut) se velmi divil, že bazén je v nabídce. Za další nedostatek považuji to, že není k dispozici pokoj pro hosty v den příjezdu a odjezdu, kde se můžou ponechat zavazadla a člověk se tam může převléci. Kufry jsme tedy měli volně nechané mezi recepcí a jídelnou. Co se týče čistoty, resp. uklidu pokojů, nemohu opět chválit. U nás to tato CK projela na plné čáře, už nikdy víc!!! ☹️

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
pavel | 18.06.2019 22:17
Právě jsme apsolvovali dovolenou od ck kormidlo dovolená v pořádku ale doprava tam i zpět horor.firma KAREL a KAREL polámané sedačky nefunkční pásy bordel na stolkách za sedačkami nevynesené pet flašky,při jízdě tam oprava motoru kladivem,kafe nebylo protože neměl horkou vodu???wc jednou funkční a naposledy(pochcaný a špinavý),spáteční cesta vrchol všeho jiný autobus ale stejná firma KAREL a KAREL a stejný bordel opravdu a vrcholem bylo že jsme museli jít za řidičem aby hned zastavil a nechal se vystřídat protože usínal za volantem.Hlavně že se ck české kormidlo chlubí Flotilou autobusů.doprava hnus reklama pro ck.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Sedloň | 03.01.2019 10:59
Dne 7.- 16. 9. 2018 jsme s CK České kormidlo absolvovali zájezd autobusem do Chorvatska, na který nikdy nezapomeneme. Tato CK nedokázala zajistit při cestě tam kvalitní dopravu vhodným autobusem pro dálkové cesty, ale hlavně nás také nedopravili k objednanému hotelu. Nevěděli, kde se náš hotel nachází a ponechali nás u jiného, vzdáleného cca 1 km od našeho hotelu. Byli jsme nuceni sami náš hotel v horku hledat a potom k němu se zavazadly dojít pěšky. Je to otřesná zkušenost s CK České kormidlo při ceně zájezdu pro 2 osoby 30 000 Kč. Ač jsme si na toto následně stěžovali, CK reagovala naprosto nepravdivými argumenty a tím pro ně věc skončila.

Profesionalita
Delegát
Informace
Doprava
Výsledné hodnocení
Poslední příspěvky diskuze
Exim Tours 17.05.2024 11:23 od Ivana Ž.
A-Z Tour 14.05.2024 15:08 od Pavel Papesch
Exim Tours 09.05.2024 07:23 od Ruzena Hlavacova
Invia 06.05.2024 09:45 od Jaroslav
Invia 26.04.2024 17:15 od Slávka
Poslední recenze
Blue Style
Čedok
Čedok
DER Touristik CZ
České Kormidlo
Chrámíme práva zaměstanců | www.zapracipenize.cz